Portier

Portier

U houdt toezicht op de ingang van gebouwen (bijvoorbeeld bij kantoren, hotels, restaurants, discotheken). Uw taken zijn onder andere: bezoekers binnenlaten en eruit laten, bezoekers informeren, toegangsbewijzen controleren, politie inschakelen bij problemen en eerste hulp verlenen.

Persoonlijkheid Portier

  • Praktisch
  • Gestructureerd
  • Ondernemend

Het praktische persoonstype is gericht op het werken met materialen, gereedschap, machines/voertuigen en/of planten/dieren. Kernwoorden zijn lichamelijk actief en vaak: technisch aangelegd.

Het gestructureerde persoonstype is gericht op duidelijke, afgebakende werkzaamheden. Kernwoorden zijn systematisch, methodisch en risicomijdend.

Het ondernemende persoonstype is gericht op leidinggeven en verkopen. Kernwoorden zijn initiatiefrijk, commercieel en risiconemend.

De persoonlijkheid van een Portier bestaat dus uit bovenstaande typeringen in volgorde van belangrijkheid weergegeven. Inzicht in je persoonlijkheid en karaktereigenschappen is vaak belangrijk in je carrière, bijvoorbeeld bij een sollicitatie. Wil je meer weten over jouw "personality"? Lees dan verder in het artikel Persoonlijkheid of doe één van de gratis of uitgebreide tests.

Competenties Portier

  • Stressbestendig zijn (Stresstolerantie)

Stressbestendig zijn: Werkzaamheden op het gevraagde niveau blijven doen als de werkomstandigheden (opeens) moeilijk worden door een probleem, crisis, drukte in de directe omgeving, niet werkende apparatuur enzovoorts, kortom door een verhoogde werkdruk.

Als je de beroepscompetenties hebt die hierboven worden beschreven, dan sluit dit beroep goed aan bij jouw talenten. Heb je de competenties (nog) niet dan kun je deze misschien ontwikkelen. Als je echt hele andere competenties hebt, dan is Portier misschien niet het juiste beroep voor je. Het is belangrijk dat je jouw competenties en talenten kunt gebruiken in je werk, dan heb je namelijk meer kans op een succesvolle carrière en op werkgeluk. Wil je meer weten over competenties in het algemeen? Ga dan eens naar het artikel Competenties. Je vindt daar ook de gratis competentietest.

Opleidingen, cursussen en trainingen Portier

De Portier is een beroep op basisniveau. Dat betekent dat je hiervoor geen beroepsopleiding nodig hebt. Vaak moet je wel een training of cursus volgen om voldoende kennis en vaardigheden te hebben.
Wil je werken op een hoger opleidingsniveau, MBO-niveau 1 of 2 bijvoorbeeld? Daarvoor moet je wel een diploma halen. Dit kan al in 1 of 2 jaar voor de meesten, ook in deeltijd. Maar voordat je zomaar een studie begint, zorg je natuurlijk dat je goed hebt uitgezocht waar jouw interesse en talenten liggen. Doe daarvoor de uitgebreide beroepentest. Deze test laat je allerlei beroepen zien die passen bij jouw persoonstype en interesses. Je kunt ook eerst het artikel over MBO opleidingen lezen.

Vacatures Portier

Vacatures in de sector Toerisme, recreatie en horeca zijn in heel Nederland en België te vinden. Van Texel tot de Ardennen kan men genieten in de vrije tijd van allerlei evenementen, horecagelegenheden en recreatieve mogelijkheden. Wil je je verder oriënteren op een baan in deze sector? Lees dan verder in het uitgebreide artikel over de sector Toerisme, recreatie en horeca. Daar staan naast Portier nog vele andere beroepen uitgewerkt. Kijk ook eens bij de tips voor een succesvol sollicitatiegesprek.

LET OP: Op dit moment is de vacature tool niet beschikbaar. Binnenkort komt hier een vernieuwde lijst met actuele vacatures te staan voor Portier. Excuses voor het ongemak!

Wil je hulp bij het vinden van de juiste baan? Denk dan eens aan een uitgebreide algemene beroepentest. Dan zie je puur op basis van jouw persoonlijkheid, 100 passende beroepen per opleidingsniveau.

Informatieoverzicht
Skip Navigation Links.